Director

F. Xavier Piquer i Garcia

Format als conservatoris superiors de música Joaquim Rodrigo de València i Municipal de Barcelona, compta amb el Premi d'Honor de l'especialitat d'Harmonia. Posteriorment amplia la seva formació en diferents cursos a Madrid, França i Gran Bretanya.

Entre els anys 1996 i 2002 ha exercit com a professor al Conservatori Professional de Música “Alt Palància” de Sogorb, on ha impartit classes d'harmonia, anàlisi, fonaments de la composició i orquestra. Aquesta mateixa labor pedagògica sumada a la direcció del centre és la que ha realitzat entre els anys 2001 i 2009 a l’Escola Municipal de Música de Borriana.

En el terreny de la composició compta amb un repertori que inclou des de música solista i de cambra fins a obres orquestrals amb o sense participació coral. Algunes d’aquestes han sigut interpretades a diferents punts de la geografia espanyola, com ara Vila-real, d'on és originari, Barcelona, Sabadell, Múrcia i, d'una manera especial, dins el Festival de Música Manuel de Falla de Granada. Han sigut, a més, enregistrades i emeses per Ràdio 2 de RNE, Catalunya Música i Ràdio 9.

Des del 1996 i fins al 2009 ha estat director artístic de “Cambra XX”, Orquestra de Cambra de l'Auditori de Vila-real. Amb aquesta formació i altres ha creat i dirigit espectacles pedagògics com Històries del segle XX, Animalada, Nacionalismes musicals, versoS Sonors o El pacte de Mefistòfil, al Palau de les Arts Reina Sofia de València.
Ha estat col·laborador del pianista i compositor Carles Santos, amb el qual ha realitzat, entre altres i en qualitat de director, el concert-espectacle Piturrino fa de músic, amb producció del Teatre Lliure de Barcelona, la inauguració del nou Paranimf de l’UJI amb la reposició de la cantata l’Adéu de Lucrècia Borja, la cantata Els Monts a la Fira Mediterrània de Manresa i la interpretació de l’espectacle El cant del Duc en torn a la figura de Sant Francesc de Borja a Gandia.

Actualment encapçala projectes com MusikTic, amb qui porta a terme una tasca formativa i escènica amb la incorporació de la tecnologia com eix principal. També, i de manera similar, amb la Cia del desConcert, amb qui realitza concerts, espectacles i audicions didàctiques. També ofereix formacions i cursos de tecnologia musical impartits entre d'altres dins el marc del CEFIRE (Servei de formació del professorat de la Comunitat Valenciana) així com a diferents escoles de música i conservatoris com ara Barcelona, València, Castelló, Alacant, Requena, El Vendrell, Sant Boi de Llobregat, El Prat de Llobregat,  i Piera. També participa en seminaris i jornades de creativitat de centres superiors com l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i la UJI (Universitat Jaume I de Castelló).

 

Podeu trobar més informació ací.