Currículum

02.01.2013 23:54

Orquestra Supramúsica

L’Orquestra Supramúsica va ser fundada l’any 1989 en la ciutat de Vila-real amb la finalitat doble d’omplir, d’una banda, el buit existent en aquell moment quant a formacions orquestrals en la Plana i en les comarques veïnes, i d’una altra banda, d’oferir als músics joves, especialment als estudiants d’instruments de corda, un lloc on poder formar-se en la disciplina orquestral.

El treball musical va ser guiat, des de la creació fins a l’any 2000, per Francesc Xavier Piquer Garcia, qui va fer una gran tasca dins de la música orquestral a Vila-real. Amb la creació d’aquesta agrupació, molts instrumentistes de corda joves de la Plana han tingut la possibilitat de formar part de l’orquestra, i tots conjuntament han portat a terme programes diversos i molt variats, amb obres de diversos estils musical i de diverses formacions instrumentals, fins i tot amb la incorporació d’instruments de vent i percussió fins aplegar a formar una orquestra simfònica en repetides ocasions. Posteriorment l’orquestra va treballar sense la figura del director i va centrar l’estudi en obres de l’època barroca.

Actualment l’Orquestra Supramúsica porta a terme un laboriós treball musical, sota la direcció de Carles Ramon i Segarra qui, des de l’any 2005, realitza una gran tasca musical, ja que ha aconseguit un resultat musical ben valuós amb un ampli repertori, ben escollit, que compren obres dels períodes barroc, clàssic, romàntic i del segle XX, i des de música cambrística fins a obres simfonico-corals.

El passat any 2009 l'Orquestra va complir els 20 anys fent música, i per a l'ocasió va reunir els dos directors que han treballat al llarg de l'existència d'aquesta formació musical per celebrar l'aniversari i gaudir, una vegada més, amb una programació per una formació nombrosa d'orquestra simfònica i cor.

La temporada 2011 l´Orquestra Supramúsica, a més a més dels seus concerts habituals a l’Auditori de Vila-real, ha participat al cicle “Cantate Mariae 2011” organitzat per la cofradia del Lledó de Castelló, ha realitzat un concert a l´Auditori de Castelló i un altre al Palau de Congressos de Peníscola i col.laborat amb solistes com: Josep Rius (flauta de bec), Jesús Jiménez (violí), Lucía Martín (soprano) i Raúl Junquera (trompeta). Per al 2013 té previst fer entre altres coses concerts en València, Vila-real, Tarragona i Castelló.