Currículum

L’Orquestra Supramúsica va ser fundada l’any 1989 en la ciutat de Vila-real amb la finalitat doble d’omplir, d’una banda, el buit existent en aquell moment quant a formacions orquestrals en la Plana i en les comarques veïnes, i d’una altra banda, d’oferir als músics joves, especialment als estudiants d’instruments de corda, un lloc on poder formar-se en la disciplina orquestral.

El treball musical va ser guiat, des de la creació fins a l’any 2000, per F. Xavier Piquer Garcia, qui va fer una gran tasca dins de la música orquestral a Vila-real. Amb la creació d’aquesta agrupació, molts instrumentistes de corda joves de la Plana han tingut la possibilitat de formar part de l’orquestra, i tots conjuntament han portat a terme programes diversos i molt variats, amb obres de diversos estils musicals i formacions instrumentals, fins i tot amb la incorporació d’instruments de vent i percussió fins aplegar a formar una orquestra simfònica en repetides ocasions.

Posteriorment, i durant més d’una dècada, l’Orquestra Supramúsica ha estat sota la direcció de Carles Ramon i Segarra, qui ha aconseguit un resultat ben valuós amb un ampli repertori, ben escollit, que comprén obres dels períodes barroc, clàssic, romàntic i del segle XX, i des de música cambrística fins a obres simfonico-corals. Recentement ha sigut dirigida també per Víctor Alapont Estors.

En els darrers anys, l´Orquestra Supramúsica, a més a més dels seus concerts habituals a l’Auditori de Vila-real, ha participat al cicle “Cantate Mariae”, ha realitzat concerts a l’Auditori de Castelló, al Palau de Congresos de Peníscola, espai de la música Mestre Vila de Benicàssim, teatre Payà de Borriana, espai cultural d’Orpesa i l'església Sant Martí de València, entre d’altres.

Ha col·laborat amb solistes com ara Ernest Orts (saxòfon), Josep Rius (flauta de bec), Jesús Jiménez (violí), Josep Sancho (clarinet), Lucía Martín (soprano), Raúl Junquera (trompeta), Sandra Ferró (soprano), Germán Asensi (corno da caccia) o Javier Bonet (trompa). També ha col·laborat amb Spanish Brass i amb diferents cors de la Comunitat Valenciana com ara l'Acadèmia d'Orfeu, la FECOCOVA (Federació de cors de la Comunitat Valenciana) i Veus de Cambra.

En el seu 25é aniversari, l’Orquestra va gravar el CD "EVOCACIONS", amb música del compositor vila-realenc Rafael Beltrán Moner. Un any després, també va gravar la cantata nadalenca "El Naixement", amb música de Rafael Beltrán sobre textos de Jacinto Heredia.

Actualment, l’Orquestra Supramúsica està immersa en la preparació de nous projectes sota la batuta, en una nova etapa, de F. Xavier Piquer Garcia.