LA SIMFONIA CONCERTANT DE MOZART

03.01.2013 23:28

En aquesta ocasió, Sven Valcárcel i Miguel Falomir ens interpreten aquesta peça emblemàtica del repertori de violí i viola. Completa el programa la “Petite Symphonie” de Gounod i la Primera Simfonia en Do M op. 21 de Beethoven.

 

Sven Valcárcel, violí

Naix a València l'any 1.978. Comença els estudis de violí a primerenca edat, a més de rebre formació musical basada en les metodologies Orff, Willems o Kodaly. Entre els seus professors es troben Bernat Pomar (Premi Ramon Llull del Govern Balear), Leonardo Blanc (Premi Fi de Carrera del CS Oviedo) la solista internacional Ala Voronkova i el prestigiós violinista i director Enrico Onofri (membre de l'agrupació Il Giardino Armonico).
 
Ha estat membre de diferents orquestres a nivell nacional, membre de la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana, i concertino de la Jove Orquestra Simfònica de Castelló i l’Orquestra Supramúsica. En l'actualitat és violinista solista a les agrupacions barroques l'Estança Harmònica i Stylus Cubicularis.
 
A més de la seva formació en l'àmbit de la lutheria amb el mestre Jaromir Bazant, és Màster en Gestió Cultural per la Universitat Oberta de Catalunya.
 
En l'àmbit docent, porta més de 10 anys com a professor de violí i orquestra en diferents centres de la província de Castelló, destacant els seus 9 anys de docència al Lledó International School de Castelló (centre pertanyent a la xarxa de centres educatius NACE).

 

Miguel Falomir, viola

Naix a Castelló de la Plana i estudia en el Conservatori Professional de Música “Mestre Tárrega” i en el Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de la seua localitat amb els professors Ramón Garcés, Miguel Pina, Carlos de Diego, Caridad Zarzo, Yolanda Mansergas i Francisco Llopis, obtenint el Títol Superior de Viola amb les més altes qualificacions i el premi extraordinari fi de carrera. Continua amb el perfeccionament dels seus estudis de viola i música de cambra en cursos i classes magistrals amb els mestres del Jerusalem Quartet, Jesse Levine, Andriy Viytovych, Paul Silverthorne, Sergey Ostrovsky, Gilad Karni, Natalie Clein… Ha realitzat concerts simfònics i de cambra per Espanya, Andorra, Regne Unit, Alemanya, Holanda, Àustria i Estats Units amb orquestres com la Jove Orquestra Simfònica de Castelló, Orquestra Simfònica de Castelló, Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, Jove Orquestra Nacional de Catalunya, Orquesta Simfònica de Peníscola, “Jeunesses Musicales World Orchestra”, “Joven Orquesta Nacional de España”, “Orquesta de Valencia”, “Orquesta Sinfónica de Alicante”, Grup Instrumental de València, “Orquesta Sinfónica de Albacete” i amb els quartets de corda Biel Quartet i A piacere Quartet. Ha estat docent com a professor de viola i música de cambra en l’Escola de Música “Mestre Agut Manrique” d’Almassora, en l’Escola Municipal de Música “Pasqual Rubert” de Borriana, en el Conservatori Superior de Música “Óscar Esplà” d’Alacant, en el Conservatori Professional “Mestre Tàrrega” de Castelló de la Plana i en el Conservatori Professional de València.