LA VEU DE MOZART I L’ORQUESTRA DE HAYDN

03.01.2013 23:27

Sandra Ferró i l’Orquestra Supramúsica ens presenten una interessant mostra de la genialitat de Mozart amb la música vocal i Haydn amb la música instrumental. S’interpratarà en la primera part Recitatiu i Ària per a soprano i orquestra “A Berenice...Sol Nacente” KV70 i Exsultate Jubilate, K. 165 de Mozart. En la segona s’escoltarà la Simfonia núm. 49 en fa menor, Hob. I/49 “Passione” de Haydn.

Sandra Ferró, Soprano

Naix a Castelló de la Plana. Estudia al Conservatori Professional de València on obté el Premi Extraordinari de Grau professional de Cant. És diplomada per la Universitat «Jaume I» de Castelló en Educació Musical. Continua els seus estudis a l'Escola Superior de Cant de Madrid graduant-se amb les màximes qualificacions i Menció d'Honor amb la Catedràtica Aída Monasterio.

Perfecciona tècnica de cant i repertori vocal amb la professora Susanna Eken de la Royal Danish Opera de Copenhaguen i la prestigiosa soprano Mariella Devia. Participa en classes magistrals amb Teresa Berganza, Montserrat Caballé, Emilio Sagi, Ana Luisa Chova, Alejandro Zabala, Françoise Le Roux, Miguel Zanetti, Felix Lavilla, Antón García Abril ...

Resulta seleccionada per AIE per a realitzar una gira nacional de concerts dins del cicle "Clàssics en Ruta".

Com a solista ha participat en el «NeuesMusik Festival» i també en el «Festival de Música Espanyola» de Cadis. Encarna el rol de Bastienne a l'òpera Bastien und Bastienne de WA Mozart on treballa al costat de Fernando Argenta i amb l'Orquestra "Camerata del Prado" de Madrid. La seva experiència escènica també inclou els rols de Duquessa Carolina (Luisa Fernanda), Zerlina (Don Giovanni), Clorinda (La Cenerentola) i Nella (Gianni Schicchi).

Aconsegueix el Primer Premi en el "IV Premi Hispànica" per a Joves Intèrprets Lírics, Segon Premi al Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals, premi nacional Beca Yamaha i premi Beca de Cant "senyora Montserrat Caballé-Don Bernabé Martí" de la Fundació Ibercaja.

Ha col·laborat amb Juan Antonio Álvarez Parejo al Real Conservatori Superior de Música de Madrid. Concilia la seua activitat docent com a professora de cant al Conservatori Professional de Música "Jacinto Guerrero" de Toledo, amb la seua activitat artística, oferint habitualment concerts i recitals per tota la geografia espanyola i en algunes ciutats europees com Praga, Aalborg , Leipzig, Torí ...