Carles Ramon i Segarra

03.01.2013 22:21

“El sonido se convierte en música bajo la batuta de Carles Ramón. La elegancia, al mismo tiempo que la eficacia de gestos, hacen que la obra que interpreta, tanto con orquesta, grupo coral o de cámara, surja natural, con expresividad, haciendo resaltar aquellas frases que el compositor ha gestado como fundamentales. La música respira cuando Carles Ramón la reelabora con su talento”
Rafael Beltran Moner (Compositor)

“Trabajar con Carles Ramón Segarra en nuestro programa de Cuarteto de trompas naturales y Coro "La Veu de la Natura" ha sido un placer a la vez que un privilegio. Su dominio de las partituras, desde el primer momento, tanto en las clásicas como en la preparación y montaje del estreno de Rafael Beltrán fue total. Y no sólo técnicamente fue perfecto, sino que sus ideas musicales coincidieron con las mías desde el primer momento. Tanto mi grupo como yo estamos deseando poder volver a hacer música de nuevo juntos”
Javier Bonet (Corniloquio, Trompa ONE)

"....Carles Ramon és un director versàtil i obstinat en el seu treball fins a punts insospitats. Explorador de nous repertoris, intenta arribar a les ànimes dels públics més diversos a l'hora que exigents tot investigant i lluitant amb els recursos dels que disposa"
Josep Sancho (Clarinet. Concertitsta i professor)

Director titular de l'Orquestra Supramúsica des del 2005. Ha estat director director assistent del cor l'Acadèmia d'Orfeu. Director convidat als cursos "Flauta Mágica" de Màlaga, al "XIII Curso de Dirección de Orquesta y Coro de la Universidad Complutense de Madrid", amb l’orquestra de cambra d’aquesta universitat, al cor "Capilla Renacentista" de Madrid i amb l’Acadèmia d’Orfeu. Al 2010 es fa càrrec de la direcció del c

 

or Veus de Cambra, des d’on col·labora amb grups com ara “Spanish Brass Luurs Metalls” o el grup de trompes naturals “Corniloquio”, amb qui estrena la producció "La Voz de la Naturaleza" i ofereix concerts per tota la geografia de l’estat espanyol, destacant la seva participació en el "Ciclo de Música Antigua de Aranjuez". És director del cor de la VIU des del 2009.

Inicia els seus estudis de direcció de cor amb Josep Ramon Gil-Tàrrega. Estudia direcció d'orquestra i cor a la fundació Mozart i a la Universitat Complutense de Madrid amb els professors Juan María Esteban i Pilar Alvira. Amplia els seus estudis de direcció d'orquestra i fenomenologia amb Jordi Mora i Antoni Ros-Marbà.
Estudia als conservatoris de Castelló, València amb Leopoldo Vidal i a París amb Pierre Thibaud. Ha realitzat cursos de perfeccionament, màsters, postgraus i cursos de doctorat amb músics i directors com: Bo Nilsson, Hakan Hardenberger, Luis González, Diego Ramon Lluch, Xavier Piquer, Adrián Cobo, Cristóbal Soler o Konrad von Abel.
Com a músic ha estat membre de la banda municipal de Castelló, ha col·laborat amb orquestres com l’orquestra ciutat de Còrdova, l’orquestra clàssica de Castelló, l’orquestra simfònica de les Balears o l’orquestra de l’Empurdà.